Хирурзи спечелиха традиционния тенис турнир на ВМА

Медицински специалисти и служители на Военномедицинска академия се изправиха един срещу друг в рамките на превърналия се вече в традиционен тенис турнир, провеждащ се под патронажа на началника на болницата.

Работата на медиците е изключително натоварена и отмора от тежкото ежедневие намират в спорта.За пореден път, освен като бойци в работата, те се доказаха и като бойци в един от най-аристократичните спортове, превърнали го в свое хоби и забавление.

Много емоции и спортен хъс белязаха съревнованието на двойки, завършило с триумф на двама коремни хирурзи. Д-р Петър Трендафилов и д-р Стамен Чупетловски се окичиха със златните медали.


На второ място се наредиха Владимир Солаков, експерт в отдел „Медицинска и компютърна техника и компютърни системи”, и магистър-фармацевт Димитър Бъчваров.


Почетното трето място бе за единствената дама и редовен участник в турнира Ралица Вълчанова, акушерка в Клиниката по „Гинекология”, и д-р Атанас Калайджиев – представител на Клиника по очни болести и дебютант в турнира.

Всички медалисти бяха наградени от ВРИД началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

„Благодаря Ви, че се включихте в този турнир и показахте екипност, въпреки че сте от различни специалности”, заяви проф. Мутафчийски и не скри адмирациите на ръководството на болницата по отношение провеждането на подобни мероприятия.

А медалистите от своя страна благодариха за подкрепата и обещаха, че ще продължат да търсят нови таланти и да разширяват състава на клуба.


Comment this news


  • За нас

    Актуални светски новини от света и страната. Любопитни истории от живота на известните и богатите. Екслузивни интервюта.