Кои са най-богатият мъж и най-богатата жена в света?

Без изненади, в списъка на списание Форбс, най-богатият мъж е основателят на Амазон Джеф Безос. Неговото състояние се е увеличило с цели 19 млрд. долара в последната година и вече възлиза на 131 млрд. долара.
Интригата е, дали Джеф Безос няма да слезе от първата позиция заради развода си. Той вече се раздели с дългогодишната си съпруга Макензи и процедурата по развода започна във Вашингтон. Ако двамата нямат предбрачен договор, който да постановява друго, законите предвиждат подялба на семейното имуществo.
Същевременно, най-богатата жена на света е Франсоаз Бетанкур Майерс. Наследницата на козметичната империя L`Oreal има 49,3 млрд. долара.
Състоянието на 65-годишната Бетанкур Майерс също се е увеличило значително - миналата година тя е имала със 7,1 млрд. долара по-малко, което е ръст от 17%.
Франсоаз Бетанкур Майерс е единствената дъщеря на Лилиан Бетанкур, която държеше титлата "най-богата жена на света" в продължение на 14 години, преди да почине през 2017

В общата класация на най-богатите хора на света, Франсоаз Бетанкур Майерс е на 15-то място


Comment this news


  • За нас

    Актуални светски новини от света и страната. Любопитни истории от живота на известните и богатите. Екслузивни интервюта.