Мисис България Роксана Кирилова и мандра Железница се обединиха в името на доброто (Снимки)

Носителката на титлата ,,Мисис България 2018“ Роксана Кирилова и 9-годишният й син Марк дариха на малчуганите от Кризисен център за настаняване към фондация П.У.Л.С. пликове с лакомства и млечни продукти от българската мандра „Железница”.

Заради епидемията  от COVID-19 Роксана и Марк не успяха да се срещнат с децата, но предадоха продуктите на ръководството на центъра. А от там изразиха огромната си благодарност за подкрепата. Споделят, че той е държавно делигирана социална услуга. Възможен е благодарение на партньорство между Столична община, Националната комисия за борба с трафика на хора и Фондация П.У.Л.С. Това е и пример как общите действия на държавата и граждански организации оказват помощ на деца, пострадали от най-тежки форми на насилие. А всяка подкрепа от дарители е добре дошла заради огромните разходи покрай малчуганите.

 Роксана Кирилова обеща на малкия Марк, че това няма да е единствената благородна инициатива, в която ще се включат заедно. Тепърва предстои малчуганът да се запознае с добрите дела.

„Това беше моят подарък за сина ми по случай Международният ден на детето, а именно –  възможността той самият да зарадва деца, които по една или друга причина няма да имат онзи детски празник като връстниците си, дарявайки им лакомства и млечни продукти.Доброто съществува и се надявам това, което правим да достига до повече хора”, развълнувано споделя Роксана Кирилова.

Вече 21 години екипът на Фондация „П.У.Л.С.” предоставя директна помощ и подкрепа на хора, пострадали от насилие, в област Перник и региона.

През целия период от началото до днешна дата психолози, социални работници, адвокати, педагози и доброволци работят в посока превенция и рехабилитация на хора, пострадали от насилие и трафик, както и хора в риск или употребяващи психоактивни вещества.
Днес Фондация „П.У.Л.С.” предоставя Комплекс от услуги за подкрепа на хора, пострадали от насилие – програма за консултиране и подкрепа на пострадали от насилие, включваща психологическо, правно и социално консултиране, Програма за работа с извършители на насилие, Настаняване в Кризисен център за пострадали и др.
Фондация „П.У.Л.С.” развива и усъвършенства обучителните програми за предотвратяване на насилие.

Мандра”Железница”

 произвежда от чисто краве мляко и българска закваска, без примеси, растителни мазнини и вредни добавки сирене и кисело мляко изцяло подходящи за развитието и здравето на децата. Едни от най-натуралните и качествени продукти на българският пазар. www.jeleznicamilk.com
Мандрата се намира в полите на “Витоша”. Перфектното съчетание на природа и чистотата на атмосферата.
Мандрата не разчита само на природните дадености.
Ежедневно работи и усъвършенства технологията на производство.


Comment this news


  • За нас

    Актуални светски новини от света и страната. Любопитни истории от живота на известните и богатите. Екслузивни интервюта.